Регион

Военни стрелби подпалиха 1 500 декара край Елена и Иваново

Пожар1 500 декара площ е в пламъци след военни стрелби, съобщиха за Haskovo.info от Областната противопожарна служба в Хасково. Част от засегната площ е широколистна гора.

Пожарите са два, като и двата са във военния полигон Корен. Едното огнище е край село Елена, а другото между селата Остър Камък и Иваново, каза началникът на ОД ПБЗН комисар Николай Вълчев.

Огънят е пламнал вчера. Причината са стрелби на военните. В гасенето са се включили 4 пожарни, 25 служители на полигона и горски. Няма застрашени населени места.

Още два големи пожара са пламнали вчера. 500 декара широколистна гора и 200 декара иглолистна са изгорели край ивайловградското село Камилски дол. Още 700 декара гора и 1 300 декара храсти и треви са унищожени край тополовградското село Доброселец. И в двата случая причините са в процес на установяване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
от селото
от селото
26.09.2012 13:58 13:58

Не за първи път военните правят пожари.
Излишни пари хвърлени на вятъра за бомби гориво на самолетите.
Излишна работа и средства за сметка на пожарникарите.
Излишен стрес за населението (и дом.животни)на околните села.
Кому е нужно всичко това, и за кой ли преден път стават пожари по този начин?!?

Back to top button