Регион

Земеделец е причинил големия пожар край Студена

60-годишен земеделец от Свиленград е установен за причиняване на големия пожар между селата Студена и Левка.

Мъжът не е задържан по медицински причини – той е с изгаряния по краката, ръцете и главата, като след преглед е освободен за домашно лечение.

Земеделецът е заявил, че се е опитал сам да гаси. Местните хора обаче разказват, че е пробвал да избяга и се е заклещил с трактора си между горящите борове.

Пожарът, който избухна тази сутрин малко след 9 часа, вече превзе хиляди декари. От областна администрация обявиха частично бедствено положение за община Свиленград, каквото остава за Ивайловград и Тополовград. Продължава борбата с огъня край Срем и Горноселци.

Огънят успя да влезе на територията на село Равна гора и да изпепели няколко къщи. Постройките са необитаеми. Пламъците са много близо и до селата Мустрак и Димитровче.

Областният управител Мехмед Атаман издаде заповед, с която забранява изцяло обработката на пасища и балирането на сено и слама в целия регион от 13 юли до успокояване на обстановката.

Два нови пожара в Хасковско, сериозна е ситуацията край Студена

Продължава борбата с пожарите, гасят с хеликоптери в Ивайловградско

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕКС ченге
ЕКС ченге
13.07.2024 20:43 20:43

Един много прехвален екс шеф на РД ПБЗН н а Хасково скоро пенсиониран с ПОЧЕСТИ и т.н.В последствие направен и ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН на Х-во,което така и не се разбра за какво,какво е направил за Х-во… защо не отиде да помага?При този „ГОЛЯМ“опит нормално е нали…
Или ебал съм ти магарето …

Анонимен
Анонимен
14.07.2024 10:10 10:10
Отговор до  ЕКС ченге

Кой е този?
Сега да го одрусат с една яка глоба!

Водоносец
Водоносец
15.07.2024 22:04 22:04
Отговор до  ЕКС ченге

Аз на тебе да ти еба устата селяк

Back to top button