Хасково

Последен шанс за среща със сандъчето на „Гьоте институт“

ДецатаТримесечният срок, в който сандъчето с книги „Четене … от самото начало – пътешествие с игри, книжки с картинки и истории“, предоставено от „Гьоте институт“ може да бъде видяно, изтича тази седмица.

Сандъчето е в детския отдел на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ от началото на юли. В рамките на три месеца много деца със своите майки идваха и разгледаха книжките и пъзелите, разказаха за Haskovo.info от библиотеката. Много от децата разбраха къде се намират и че е добре да се чете, коментираха от културното средище.

Едни от последните, които имаха удоволствието да се потопят в света на книгите и да се докоснат до санъдчето на „Гьоте институт“ по повод Европейския ден на езиците, бяха малчуганите от детска градина №3 „Зорница“.

Те пробваха и компютъра от Американското посолство. Конфигурацията е специализирана за изучаване на английски език. Компютърът е с тачскрийн и цветна клавиатура. „Машината позволява на децата да изучават английски по модерен и аткрактивен начин“, уточниха от Детския отдел към библиотеката.  

И за разлика от сандъчето на „Гьоте институт“, което ще пътува към поредната библиотека в страната, компютърът остава и може да се ползва от всеки читател на библиотеката, стига той да има желание и време.

Децата Децата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button