Регион

Свиленградският пожар влезе и в село Левка

Нови пожари пламнаха следобед в Хасковска област.

Иглолистен масив гори между свиленградските села Левка и Лисово. Междувременно огромният пожар, който пламна вчера край Студена вече обхвана площ от над 80 000 декара. Бяха изпепелени къщи в Равна гора. В гасенето участват хеликоптери и тежка техника.

Малко по-късно огънят стигна до последните къщи на Левка, единият от двата хеликоптера е пренасочен натам. На друг фронт пожарът се насочи към село Димитровче.

Пожарът затвори временно пътя Левка – Сладун. Движението се пренасочва по пътя Свиленград – Сладун – Студена. Трафикът се регулира от Пътна полиция.

ПожарПо-късно от областната администрация съобщиха, че в Левка е изгоряла кравеферма – няма пострадали животни.

ПожарПожарът е обхванал 100 000 декара. Гасенето продължава, като утре освен хеликоптерите се очаква верижна военна техника.

ПожарОстава частичното бедствено положение за общините Свиленград, Тополовград и Ивайловград.

ПожарНяколко пожара избухнаха следобед на територията на община Хасково. Искра от електропровод е запалила сухи треви в село Маслиново. Пламъците са обхванали постройка, като малко по-късно огнеборците овладяха ситуацията.

В Хасково пламнаха сухи треви над Македонските гробища. Два екипа на пожарната успяха да изгасят огъня и да спасят близката борова гора. От общината изпратиха на помощ две водоноски. Горяха сухи треви и край квартал „Болярово“.

Заради сухото и горещо време е голяма опасността от пожари. Не трябва да се пали огън, като е забранено разчистването на пасища и балирането на слама.

Огънят изпепели 73 000 декара в Свиленградско и се насочи към турската граница

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Горския
Горския
14.07.2024 23:19 23:19

Всичко е за пари.Няма случайни неща.

Back to top button