Спорт

Любо и Мира стигнаха до осминафиналите на световното в Унгария

Световното в УнгарияДвойката на клуб по спортни танци „Гранд“ – Хасково Любослав Стоев и Мирослава Дойчева се класира на 37-мо място на световното първенство по латиноамерикански танци в Унгария, съобщиха за Haskovo.info треньорите им Николай Манолов и Павлина Вълчева. 

„Двамата стартираха много добре, но като разбраха, че се класират за осминафиналите се успокоиха„, коментира Манолов. 

На световното в Унгария са участвали 75 двойки от над 30 държави. Класирането на хасковската двойка е добро. „Любо и Мира имаха шанс да се наредят в Топ 25,  самите те видяха, че унгарската двойка, с която имаха равен резултат на квалификациите, после стана 15-а“, допълни Николай Манолов.

Все пак треньорите са доволни от представянето на своите възпитаници. Това е първият международен турнир от такъв мащаб, в който участва хасковската двойка, а освен това те ще играят още една година в този клас. Сега Любо и Мира са на 13 и 14 години, а съперниците им са 15-годишни.

От Клуб по спортни танци „Гранд“ за пореден път благодариха на всички, които помогнаха участието на Любослав Стоев и Мирослава Дойчева на световното в Унгария да се състои. 

Следващото предизвикателство пред хасковския клуб по спортни танци е международният турнир „Diana Cup“ в Ямбол следващия месец. Там „Гранд“ ще се представят с 4 двойки. 

Треньорите им Павлина Вълчева и Николай Манолов се подготвят за участие в Европейското първенство за професионалисти през ноември и в Световното първенство по шоуденс през декември. Домакин и на двата турнира е София.

Световното в Унгария Световното в Унгария

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button