Регион

Кокаин за над милион откриха в хладилник в камион, шофьорът опита да избяга

Кокаин за над 1 млн. лв. е открит при проверка на товарен автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Камионът, шофиран от 51-годишен турски гражданин, пристигнал на 11 юли на изход на пункта. Той е пътувал от Нидерландия и Германия за Турция. Селектиран е за щателна митническа проверка.

В хладилника, намиращ се в шофьорската кабина под хранителни продукти, са били укрити три пакета, опаковани със стреч фолио.

КокаинВ пакетите имало бяло прахообразно вещество, което при направен полеви тест е реагирало положително на кокаин. Общото установено и задържано количество кокаин е 3 240 грама на стойност 1 018 656 лева.

По време на проверката водачът е направил опит да избяга в посока Турция като е задържан от митническите служители.

КокаинПо случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Контрабандата е разкрита в рамките на съвместната операция между Агенция „Митници“, ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button