Регион

Одобриха общински пари за храна на животните в Свиленградско, идват и дарения

Общинските съветници в Свиленград гласуваха единодушно предложението на кмета Анастас Карчев да бъдат отпуснати 20 000 лв. за закупуване на храна за животните, останали без паша заради големия пожар в Сакар.

Комисия с представители на различни институции ще определи как да бъдат разпределени закупените слама и фуражи.

Сесия„Имаме информация за стопаните, ще направим справка с пожарната за изгорелите площи, няма да има ощетени“, коментира пред Haskovo.info председателят общинския съвет Георги Еленков.

Ще се разчита и на кметовете на населени места, за да осъществяват по-бързо комуникацията.

СесияВ края на заседанието на местния парламент кметът Карчев съобщи, че вече има предложение от земеделски стопани от други области, които са готови да помогнат. Още днес се очаква камион със слама от Асеновград да пристигне в помощ на стопаните, чиито животни останаха без пасища.

По-рано днес обстановката в Сакар се нормализира. Част от фронтовете на пожара са локализирани, други са ограничени.

Около 1 000 животни в общината имат нужда от подпомагане. В тежката ситуация най-спешна е необходимостта от подпомагане на животновъдите, чиито животни останаха без складирана храна и пасища в землищата на селата Левка, Мустрак, Равна гора, Щит, Михалич и Пашово.

Община Свиленград приема дарения в натура на храна за животните – слама, ечемик, сено или фураж, или парична помощ на сметка за дарения:

Общинска администрация Свиленград
BG51DEMI92408400034740 BIC: DEMIBGSF
Банка : “ТЪРГОВСКА БАНКА Д” АД
Код вид плащане 445100

Телефон за контакт и повече информация: 0886000710 – Анелия Георгиева – заместник-кмет

Локализираха най-големия пожар в Хасковска област

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button