Любопитно

Щъркел се превърна в домашен любимец в Димитровград

ЩъркелСпециален домашен любимец си имат хората от димитровградска улица „Простор“. Всяка вечер те се радват на вниманието на щъркел, който не се отлита на повече от стотина метра от блоковете.

Птицата се появила преди около месец, кацнала на стълб от уличното осветление, а след това слязла при хората и останала там. Тя е като домашен любимец – обикаля около хората, те я хранят, а децата се забавляват.

През деня щъркелът обикаля около река Марица, която е на метри от блоковете и като по часовник към 6 вечерта пристига до компанията в градинката. Според хората птицата е специално отгледана и затова позволява такава близост.

ЩъркелТе обаче се притесняват, че зимата идва, а щъркелът е все така постоянен обитател на квартала и не отлита на юг. Затова и започнали да търсят съдействие от институциите, за да се погрижат за птицата. В крайна сметка им казали, че трябва да я закарат в спасителния център в Стара Загора.

Няма как да го закараме, защото в колата като се сложи той по никакъв начин няма да стои мирно и тихо – може и да те удари, може и да се удря по стъклата и то е опасно, както за него, така и за този, който ще го транспортира, казва Ирена Илиева.

От регионалната инспекция по околна среда и води, които по принцип карат животните в спасителния център обясниха, че не могат да помогнат. Но дадоха съвет на хората да не се грижат за птицата, защото това я задържало в квартала. А от Спасителния център на „Зелени Балкани“ предложиха да го изпратят с куриер.

Видео Още за специалния домашен любимец вижте във видео репортажа

 Щъркел  Щъркел

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button