Хасково

Протестен митинг и концерт организират пенсионери в Хасково

ПресконференциятаПротестен митинг и концерт по повод Международния ден на възрастните хора, организира Обединения съюз на пенсионерите в Хасково, съобщи на пресконференция днес председателят на организацията Атанаска Митева.

Хората от третата възраст ще се съберат на пл. Свобода в 10:00 часа в неделя. Почивният ден ще започне с празник. „Няма да може да използваме сцената, тъй като от общината ни поискаха наем от 60 лева, а ние нямаме средства. Ще пеем и танцуваме на земята„, отсече пенсионерката. После с шествие възрастните хора ще преминат покрай читалище „Заря“ и в 11:00 часа ще блокират кръстовището на бул. „Съединение“ и ул. „Булаир“ пред ДНА.

„Протестираме против социалната политика и на държавната и на общината„, заяви Атанаска Митева. „Искаме по-високи пенсии. На местно сме против действията на кмета за това, че раздели пенсионерите. Не може едните да са превилигировани, а другите – не. Всички са равни“, заяви Митева.

Тя допълни, че няма да присъстват на тържествения концерт в понеделник, който организира другият Съюз на пенсионерите с председател Надя Иванова. „Обадихме им се, поискахме среща с управителния съвет, но те ни отказаха. Подадохме ръка, но те не я приеха“, коментира още Атанаска Митева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.09.2012 16:12 16:12

А тая шушумига Емил Георгиев какво прави там? Пенсионер ли е станал вече?

Back to top button