Хасково

Подходите към мотопистата законни, общината търси отговорност от ДНСК и МВР

Законни подходиВърховният административен съд е потвърдил законността на подходите към Мотописта – Хасково, съобщиха на пресконференция днес кметът Георги Иванов и председателят на Общински съвет Иван Иванов.

Решението на магистратите отменя заповедта на Държавния строителен контрол, които определиха подходите като незаконни. Те съществуват от много години и сега само са ремонтирани, уточни градоначалникът и добави, че същото се отнася и за всичко на мотопистатата.

Общо 6 са делата по казуса със законността на съоръжението. Освен за подходите, съдът трябва да реши дали са законни и системите за отводняване, за електричество и за трибуните. За местата за публиката заповедта на ДНСК е от миналата седмица. Тя вече е обжалвана в Административен съд – Хасково и има шансове до събота да има решение по нея, коментира Иван Иванов.

Законни подходиПрез уикенда на мотопистата ще се проведе предпоследният кръг от Източно европейското първенство. В събота ще бъдат квалификациите, а в неделя – същинското състезание. Дори и да има нови атаки срещу мотопистата, ние сме се подгонили с резервни маршрути и резервно захранване, коментира Георги Иванов.

Кметът заяви, че трябва да се потърси отговорност от ДНСК и МВР, които миналата година забраниха ползването на подходите към пистата и принудиха хората да минават по черни пътища. Ръководствата на тези институции трябва да се самосезират и да проверят работата на подчинените си, каза Иванов и допълни, че ако това не стане от общината са готови да подадат сигнали дори и в съда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button