Регион

Над 100 деца учат какво е бедствие и как да действат

Обучителният лагерНад 100 деца от Хасковска област участват в обучителен лагер в Минерални бани, посветен на борбата с природните стихии.

В обособените 8 обучителни центъра за занимания ще преминат 11 групи. Децата усвояват практически умения за поставяне на противогаз, ползване на защитни облекла, работа с пожарогасители, инструктаж при влизане във вода и умения за оказване на първа помощ в бедствена ситуация.

Обучителният лагерДнес те наблюдаваха как се гаси пожар и сами се включиха в тази дейност като награбиха шланговете на огнеборците, за да се опитат да уцелят мишената, където се предполага да е пожарът.

Целта на форума е да се даде широка гласност на „Златните правила“ за оцеляване при бедствени ситуации и да се заостри вниманието и отговорността на всеки от нас. Обучителният лагер беше открит от областния управител Ирена Узунова. Обучителният лагер е част от Национална програма за изграждане на работеща система и координация с цел превенция и защита на хората при бедствия. Партньори в кампанията са РИО Хасково, ОУ ПБЗН Хасково и БЧК.

 Обучителният лагер  Обучителният лагер

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
пожарогасители
пожарогасители
02.08.2013 20:35 20:35

Във всяко едно училище и детска градина трябва да има час който е за безопасността при бедствия като земетресения, пожар или наводнения. Децата ще от малки трябва да имат едно на ум и да незаят какво да правят ако изпаднат в подобно неприятно положение.Сещам се за Токио, Япония където, има постоянно земетресения и там хората са научени да живеят с тях и не изпадат в паника, каквато би имала тук при нас.Нека си спомним миналата година колко силно имаше и как седяхме изплашени на вън.Статията ви е страхотна.

Back to top button