Хасково

Съдът освободи трибуните на мотопистата за състезанието през уикенда

Мотописта, ахривАдминистративният съд спря изпълнението на заповедта на ДНСК, с която се забранява ползването на трибуните на мотопистата в Хасково. Решението е от днес, а делото беше образувало след жалба на общината срещу заповедта на строителния контрол.

РДНСК – Хасково забрани ползването на трибуните и нареди да бъде прекъснато електричеството със заповед от 14 септември. Община Хасково поиска от съда да спре предварителното й изпълнение заради предстоящия предпоследен кръг от Източноевропейския шампионат този уикенд.

В мотивите си съдът посочва, че предварителното изпълнение на този вид заповеди се налага, за да защити важни държавни или обществени интереси  или да предотврати други последици. След разглеждане на жалбата магистратите са преценили, че интересът в случая е в другата посока. Общината е представила договор с Българска федерация по мотоциклетизъм за първенството и е платила разходите за него от 12 000 лева.

Безспорно в случай на непровеждане на организираното състезание за оспорващия биха настъпили значителни вреди, освен това би довело като резултат до невъзможност за провеждане на спортното събитие, което се провежда не за първи път и е предмет на интерес не само в местен, а и в международен аспект, се казва в решението на съда. Магистратите се съобразяват и с факта, че трасето на мотополигона притежава и лиценз за провеждане на европейски състезания по мотокрос.

Същинското дело за законността на трибуните ще бъде гледано на 25 октомври.

Вчера Върховният административен съд отмени окончателно и забраната за ползване на подходите към мотопистата. За законността й се водят още 5 дела.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.09.2012 15:27 15:27

Узувжовска работа+маймунска…

Back to top button