Регион

Осми ден тирове задръстват границата с Турция

Опашки от тировеОсми ден продължават да се трупат колони от тирове на границата с Турция. И днес опашката от камиони на „Капитан Андреево“ е около 10 километра.

Причината за рекордно продължаващите колони е в турската страна, обявиха българските гранични служби. Товарните автомобили чакат с часове от миналия петък, когато компютърните системи на пункта „Капъ Куле“ спряха работа за близо 12 часа.

През седмицата бяха проведени няколко срещи между българските и турските гранични и митнически служби, на които е станало ясно, че има затруднения и при обезпечаването с човешки ресурс на трасетата за тежкотоварни автомобили на пункта от турска страна. Допълнителен брой камиони се трупат на сухопътната граница и заради спирането на ферибота Истанбул – Констанца.

През почивните дни потокът от товарни автомобили ще се увеличи още. От Гранична полиция и Митница Свиленград препоръчват обходния маршрут през пункта „Лесово“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button