Регион

Локализираха пожара край Харманли, нов пламна между Малък извор и Криво поле

Локализиран е големият пожар край Харманли, който снощи изпепели вили, ферма и заплаши бензиностанция в града.

Късно вечерта фронтът към основната вилна зона беше спрян с помощта и на хеликоптер, който се включи в гасенето.

Близо 10 са опожарените вили. Изгоряха и 200 овце във ферма във вилната зона.

Пожарът край Харманли изпепели вили и ферма, продължава да е критично

До късно вечерта собственикът на фермата Иван Янъков не можеше да повярва какво го е сполетяло. Той ще види последиците от бедствието едва днес, тъй като хора в района не се допускаха.

Пожар
Иван Янъков

Остава затворен пътят Харманли – Манджарово. На дежурство остават 5 екипа на пожарната, за да спрат ново възникване на огнища.

ПожарПо първоначална информация причината за пожара е късо съединение в електропровод в района на „Извора на Белоногата“. Хора са чули трясък, след което токът е спрял и е пламнала боровата гора. По-късно вятърът прехвърли огъня на площ от 1 000 декара.

ПожарВ късния следобед пламна край пътя Хасково – Димитровград в района на село Крепост. През нощта пожарът се разпали отново, а читатели на Haskovo.info изпратиха снимки от пламъците.

Пожар край Харманли заплашва вили и складове, гори между Хасково и Димитровград

Късно снощи е избухнал нов пожар в гориста местност между стамболовското село Малък извор, хасковското Криво поле и харманлийското Славяново. На място работят противопожарни екипи. Няма опасност опасност за селата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
арес
арес
19.07.2024 15:39 15:39

чакайте помощ от европа, ама на кукуво лято…европа могат да дойдат единствено да стрелят и да хвърлят бомби с обогатен уран на полигона в хухла и единствено да предизвикват нови пожари ,докато не превърнат всичко в пустиня…къде са военните, скрити на климатици в канцелариите,нали за това им се плаща, да ни пазят, да помагат в извънредни ситуации…смях в залата народе…подлога сме, а не народ…

Back to top button