Регион

Задържаните за оръжейния арсенал със самопризнания, единият е бивш полицай

Задържаните за оръжейния арсенал 58-годишен бивш полицай Димитър Кехайов и 42-годишният Николай Колев са направили самопризнания стана ясно на днешното дело в съда в Димитровград, на което двамата бяха оставени в ареста.

Заседанието беше при закрити врати, защото при разследването са използвани специални разузнавателни средства. Единият има фирма, а за другия няма данни за трудова заетост. Те не са осъждани.

Както Haskovo.info писа, двамата бяха арестувани във вторник в Димитровград при акция на ГДБОП в Димитровград, Хасково и София.

Задържаха двама с 3 автомата, 6 пушки и десетки пистолети в Димитровград

Намерени са 3 автомата „Калашников“ със 120 патрона, 6 пушки, като част с оптичен прицел, 24 пистолета с патрони, 10 револвера, над 300 патрона за пистолети, множество части, 41 пълнители, 14 ръкохватки за пистолети, приклади за пушки, цеви, метални пластини. Някои от оръжията са със заличени номера и модели, като се извършват експертизи.

ОръжиеДвамата са обвинени за държане на незаконните оръжия. Колев е обвинен и за търговия с тях, като досега има информация за две сделки. Ако бъдат признати за виновни ги грози затвор от 3 до 10 г.

Определението на димитровградския съд може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button