Хасково

Отмениха бедственото положение, остават забраните за пасищата и балирането на слама

Областният управител Мехмед Атаман отмени бедственото положение за територията на общините Свиленград, Ивайловград и Тополовград.

Haskovo.info припомня, че при пожарите там бяха изпепелени над 130 000 декара, изгоряха къщи и коли, а трима души пострадаха.

Над 130 000 декара изгоряха, а трима са ранени при големите пожари в Хасковска област

С друга своя заповед Атаман забранява косенето на трева и машинното почистване – мулчиране, на пасища и обработваеми земи, включително почистването на храсти в периода от 18 юли до 18 август.

Забранява се балирането, както и извозването на по-рано балирани сено и слама ежедневно след 11 ч. за времето от 18 юли до 18 август.

„Възлагам на органите на ОДМВР – Хасково и РДПБЗН – Хасково стриктно да следят за изпълнението на настоящата заповед и да предявяват повишена взискателност към нарушителите“, допълва областният управител.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button