Регион

Къща горя в Лешниково, нови дарения за пострадалите от пожарите животновъди

Къща е горяла днес в харманлийското село Лешниково.

Огънят е загасен от пожарникарите, като при инцидента няма пострадали хора. Изясняват се причините за пожара.

Екипи на пожарната остават да дежурят край Харманли и стамболовското село Малък извор, където последно бушува огнената стихия.

Локализираха пожара край Харманли, нов пламна между Малък извор и Криво поле

Към момента в Хасковска област няма активни пожари, допълниха за Haskovo.info от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Заради опасността от избухването на нови пожари е забранено косенето и разчистването на пасища, както и балирането и транспортирането на слама и сено след 11 часа.

Отмениха бедственото положение, остават забраните за пасищата и балирането на слама

ПожарОбщо 92 тона балирана слама е раздадена за три дни на пострадалите от пожарите животновъди в Свиленградско, съобщават от общината. 74 тона са закупени със средства от общинския бюджет, а 18 тона са получени от дарители.

Храната за животните е разпределена в селата Щит, Равна гора, Мустрак и Левка. Доставките ще продължат и през почивните дни. В събота ще пристигне дарение от три камиона със 155 бали слама от Съюза на земеделските производители в Сливен и неговият председател Георги Радев.

До комисията, сформирана от кмета арх. Анастас Карчев за оказване съдействие на стопаните, са подадени заявления за изхранване на 2 557 животни – крави, телета, овце и коне. Изготвен е разчет по хранодни, който показва, че ще са необходими минимум 400 тона слама за месец.

ПожарКъм помощта ще бъдат включени и животновъди от селата Варник, Маточина и Сладун, където преди два дни изгоряха още над 10 000 дка площи и стадата им останаха без пасища.

Община Свиленград обяви дарителска акция за желаещи да предоставят в натура слама, сено, ечемик, фураж и др., или парична помощ, с която да се закупят и транспортират необходимите количества храна за животните.

Сметка за дарения:

Общинска администрация Свиленград

BG51DEMI92408400034740 BIC: DEMIBGSF

Банка : “ТЪРГОВСКА БАНКА Д” АД

Код вид плащане 445100

За повече информация: Анелия Георгиева – заместник-кмет на община Свиленград, тел. 0886000710.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button