Хасково

Отбелязаха нощта на учените със здравословни храни и хора

Нощта на ученитеСъс здравословни храни и кръшни български хора Медицинския колеж в Хасково се включи в Европейската нощ на учените.

„Всички дейности, които осъществихме са подчинени на мотото на инициативата за 2012-та „Година за активен живот на възрастните хора и солидарност между поколенията„, разказа за Haskovo.info заместник – директорът на учебното заведение Таня Паскалева. 

Проявите започнаха с посещение на Дома за стари хора и дневния център за възрастни в Хасково. Там възпитаниците на колежа за изнесли беседа за здравословния начин на живот и двигателния режим в старческа възраст. По-късно в Медицинския колеж бе проведена дискусия на тема „Традиции и здраве в българската национална кухня“, в която се включиха всички студенти. 

а излизане от дискусията те бяха посрещнати от богат щанд със здравословни храни, отворен кабинет за измерване на кръвното налягане и теглото. Във фоайето на колежа беше подредена и изложба с рисунки на деца от 3 до 5 клас на тема „Нашето здраве“.

Отбелязването на Европейската нощ на музеите завърши по тъмно с денс – терапия. Студенти, граждани и гости се хванаха на кръшно българско хоро пред сградата на колежа.

Нощта на учените Нощта на учените

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button