Регион

Опашки от гастарбайтери и туристи по граничните пунктове

За интензивен трафик на ГКПП „Капитан Андреево“ на изход за леки автомобили предупреждават тази сутрин от Гранична полиция.

Хиляди гастарбайтери за поредна неделя са затапили пункта. Те се прибират за отпуските си от Западна Европа в Турция.

Интензивен е трафикът на ГКПП „Маказа“ и ГКПП „Кулата“ на изход за леки автомобили на туристи, пътуващи за гръцкото море.

Във връзка с многото румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от полицията препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване.

Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП „Илинден“ като алтернатива на ГКПП „Кулата“.

Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград“ като алтернатива на ГКПП „Маказа“.

За курорти в района на Алексантропулис се препоръчва да се преминава през ГКПП „Капитан Петко войвода“.

През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button