Хасково

Хасковска област с мобилен център за кръводаряване

Мобилния центърМобилен център за доброволно кръводаряване бе представен днес в областния град. Той е създаден по проект между България и Гърция за над 895 хиляди евро, отпуснати от Програмата за европейско териториално сътрудничество.

Целта на проекта е да се увеличи броят на доброволните и безвъзмедни кръводарители в Източните Родопи, които през последните години намаляват. Чисто новият микробус, оборудван с нужната техника, струва 420 хиляди лева. В ранния следобед той спря пред областната администрация в Хасково. Координаторът на проекта Вики Тодева прие ключовете за автомобила, който ще бъде проверен за изправност от експертна комисия до края на деня.

В рамките на проекта ще се проведат 5 информационни кампании. В Хасково и Димитровград ще бъде организиран ден за кръводаряване. След приключването на проекта през март 2013-та година, мобилният център ще бъде дарен на МБАЛ – Хасково.

Мобилния център Мобилния център
Мобилния център Мобилния център

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button