Хасково

МБАЛ – Хасково иска да купи рентген от Първа поликлиника

От МБАЛ – Хасково са изявили интерес да закупят рентгенов апарат модел Ziehm solo от Диагностично-консултативен център 1.

Първа поликлиника е общинско търговско дружество и на 26 юли общинският съвет трябва да даде съгласие за продажбата на рентгена чрез публичен търг.

Съгласно Наредбата за реда и условията за упражняване правата на Община Хасково в търговски дружества с общинско участие в капитала, продажбата на вещи се извършва чрез провеждане на публичен търг или публично оповестен конкурс. Когато вещите са на стойност над 10 000 лв. е необходимо решение на Общинския съвет, който упражнява правомощията на общо събрание.

Направена е оценка от лицензиран оценител, съгласно която рентгеновият апарат е на стойност 95 580 лв. Това ще е и началната тръжна цена.

В докладната от кмета Станислав Дечев е посочено, че Първа поликлиника разполага с два рентгенови апарата. Единият е закупен през 2022 г., а вторият е получен безвъзмездно от Министерството на здравеопазването преди 5 месеца. Рентгенът, получен от министерството е с възможности, предназначени за поликлиники и е напълно достатъчен за нуждите на ДКЦ, се казва още в докладната.

Първа поликлиника в Хасково получи рентген, който не може да ползва

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕКС ченге
ЕКС ченге
21.07.2024 13:17 13:17

Станчо,ти какво разбираш от РЕНГЕН ,тъпо…?

даскала
даскала
21.07.2024 16:51 16:51
Отговор до  ЕКС ченге

а ти кво разбираш

Невероятно
Невероятно
22.07.2024 10:24 10:24

Общинските съветници това могат спокойно да го гласуват
За разлика от безумието да пуснат Чайка фарма през т. нар Сърце и мозък за да убият тези същите ДКЦ1(общинско) и МБАЛ Хасково

Анонимен
Анонимен
22.07.2024 11:03 11:03
Отговор до  Невероятно

да гласуват „против“, а не да продават, за да вземат някой лев от държавата, който да открадат. За да го искат от МБАЛ този рентген явно е добър. Защо да няма нещо качествено в общинката поликлиника? Нека МБАЛ си кандидастват за рентген с пари от националния бюджет, както се финансират принципно всички държавни болници!

Невероятно
Невероятно
22.07.2024 12:01 12:01
Отговор до  Анонимен

Важното е да гласуват „против“ безумието да се продаде общинския терен за който имаше съвсем други намерения на търговците от Търговска лига
Тогава след като веднъж са го убили няма да имат вече проблеми от такъв характер…

Анонимен
Анонимен
22.07.2024 17:03 17:03
Отговор до  Невероятно

Коментарът ми е във връзка с тази новина. Колкото до евентуална нова болница – колкото повече болници, толкова по-добре, че бе друго сме ме зян със специалисти и диагностика в града! Въпросът е да не се прави едно за сметка на друго.

Back to top button