Хасково

Полицията привика на разпит организаторите на пенсионерски протест

ПротестаПредседателката на Обединения съюз на пенсионерите в Хасково Атанаска Митева и лидерът на „Екогласност“ Емил Георгиев бяха привикани в полицията след края на провелия се днес протестен митинг, който завърши с блокада на един от централните градски булеварди. Мотивът бе, че местната организация на хората от третата възраст няма разрешение за провеждането на подобна акция, съобщи за Haskovo.info говорителят на областната дирекция на МВР в Хасково Нина Николова.

Близо стотина пенсионери блокираха за кратко предиобяд част от булевард „Съединение“ . Възникналите спорове между полицията и организаторите, които не били получили разрешение за затваряне на пътя, не попречиха на хората от третата възраст да спрат движението и с песни да минат по булеварда. На униформените, които не попречиха на протестиращите, бяха подарени цветя.

Самият митинг се проведе на площад „Свобода“, където с лозунги и речи пенсионерите отново заявиха своите искания. По думите на председателката на организацията Атанаска Митева те се обявяват против социалната политика, която водят управниците и „против самоуправата и саморазправата на кмета Георги Иванов“.

Протеста„Правим протеста, защото и от общината, и от горе прекалиха, омръзна ни да слушаме обещания. Цените растат в настояще време, а пенсиите – в бъдеще“, каза Митева. 80-годишната организаторка твърди, че кметът разделя хасковските пенсионери на „послушници“ и „непослушници“ като облагодетелства първите. За Haskovo.info тя сподели, че  съюзът няма къде да се събира и финансовата помощ за него и за други хасковски  организации е общо 3000 лева, които все още не са отпуснати.  Атанаска Митева се жалва, че през юли провели своя конференция в квартално читалище, след което работещият там библиотекар дори не получил заплата.

„Аз просто искам да защитя възрастните хора“, заяви в заключение председателката на Обединения съюз на пенсионерите в града. Малко по-късно Атанаска Митева и лидерът на „Екогласност“ Емил Георгиев, който също подкрепя протестиращите, бяха прибрани за обяснения в полицията. По случая с не разрешеното блокиране на булеварда ще бъде образувана преписка, която ще бъде препратена до прокуратурата уточниха от МВР.

Протеста Протеста
Протеста Протеста

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
МУНЧО
МУНЧО
01.10.2012 8:41 8:41

Я чекайте малко …… На едната снимка се вижда плакат СРЕЩУ кметя , нъл тъй ?А тва същото „бабе“ не си ли дереше гърлото и ризата с патриотарски плам да защитава и величае същийо тоз кметь , а ?А за другия привикан ……….

Анонимен
Анонимен
01.10.2012 9:10 9:10

Това си е политически протест. Емил Георгиев срещу кмета. Това си е чистата истина. А пенсионерите са в безисходица и са с всеки, който обещае да им помогне.

Анонимен
Анонимен
01.10.2012 9:30 9:30

Само не мога да разбера толкова години как успява да връзва толкова хора тоя Емил Георгиев.

Back to top button