Спорт

Катката първи на Мотокроса в Хасково, отборът на България също

НаграждаванетоКадир Масар, известен като Катката, е единственият хасковлия, който си тръгна с купа от предпоследния кръг от Източноевропейския шампионат по мотокрос, който се проведе на полигона край областния град през уикенда.

Каткта стана първи с Ямахата си в клас MX. Той излезе заедно със сина си, за да получи спечелената купа, а двамата гордо изслушаха Химна на България.

Другият хасковски участник Кристиян Кърстен този път не успя да се добере до призовите места. „Кристиаян отпадна в първия манш, а във тория направил лош старт“, коментира за Haskovo.info президентът на Федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов. Той оцени нивото на състезанието и представянето на участниците като много добро.   

Награждаването

България първа в отборното класиране

„Както прогнозирахме в 5 от шест възможни класа водачите са български състезатели„, допълни Николов.
В клас 65сс първи стана Хакан Хълми. При 85-кубиковите водач е Майкъл Иванов. В клас MX2 най-добър бе Янко Ташев. Мартин Аламуров стана №1 в клас MX ATV. 

Само в един от класовете – MX1 купата отпътува за Румъния. Неин притежател е Адриян Радута.

В отборното класиране при юношите първи стана „Мотор спорт“ – Варна, а при мъжете – „Литекс Ловеч Моторспорт“.
В крайното класиране на предпоследния кръг от Източноевропейския шампионат на І място се класира България, следвана от Румъния и Македония.

Награждаването

Клас 65сс

Награждаването

Клас 85сс

Награждаването

Клас MX1

Награждаването

Клас MX2

Награждаването

Клас MX

Награждаването

Клас MX ATV

Награждаването

Отборно юноши

Награждаването

Отборно мъже

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button