Хасково

Румен Петков: Министри ще отговарят за скандала с мотопистата

Румен Петков беше тук и през юли, архив„Много тежка форма на самозабравяне, изключително безобразие и злоупотреба с власт“ – така нарече опитите за осуетяване на състезанията на мотопистата в Хасково председателят на Организационния комитет на Българската федерация по мотоциклетизъм Румен Петков.

На днешния старт на поредния кръг от Източноевропейското първенство по мотокрос той обяви пред медиите, че ще събере цялата налична информация около скандала и идната седмица ще отправи питане към съответните министри за случващото се около мотопистата.

Екс вътрешният министър поиска до един месец да бъде свикана открита сесия на Общинския съвет в Хасково с участието на  граждани и спортни деятели, на която да се проведе „публичен разговор“ за това кой работи и кой системно пречи на интересите на града.

„Не може да се съберат на първото състезание  миналата година 30 000 души и те да бъдат подложени на един абсолютно безмислен тормоз от полицията и областната управа в Хасково. Да тероризираш 30 000 души, защото не харесваш един от тях, това е извращение, което не отговаря не на ХХІ -ви, а на средата на ХХ век“ – изтъкна Петков. Той обяви, че ще се посъветва с юристи  как да бъде потърсена отговорност на  съответните длъжностни лица за злоупотреба с власт, нарушаване на граждански права  и възпрепятстване на провеждането на определено мероприятие.

„Не мисля, че Хасково има друго спортно съоръжение, което да го поставя в центъра на световните медии, да го вкара в Евроспорт  и световните новинарски агенции, за да си позволява някой, който и  да е той, да пречи и то с абсолютно непристойни и незаконни действия“ – изригна Румен Петков и подчерта, че трябва да бъде сложен край на „произвола“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button