Хасково

Откриха марихуана за 1.3 млн. лв. в тир на границата, шофьорът отрича за дрогата

83,250 кг. канабис на стойност 1 332 000 лева са открити на 19 юли на ГКПП „Капитан Петко войвода“ на вход от Гърция в тир с българска регистрация, съобщават от Агенция „Митници“.

50-годишният шофьор Димитър Митрев от село Калековец, община Марица е представил документи за превозвана групажна стока в 40 палета, част от която санитарен фаянс, от Португалия за България.

По метода „анализ на риска“ митническите служители селектирали камиона за щателна проверка. Съвместен екип от митничари и гранични полицаи е открил в товарното помещение върху палети със санитарен фаянс 7 кашона, съдържащи 124 прозрачни вакуумирани пакета с марихуаната.

КанабисНа днешното дело в хасковския съд за мярката му за неотклонение Димитър разказа как е преминал неговият втори курс за настоящата транспортна фирма. Той е разтоварил камион в Испания, след което е потеглил с новия товар от Португалия. По неговите думи не е проследил какво се товари в камиона.

На българската граница е бил с по-голямо тегло и е глобен. Той посочи, че и при първия курс за фирмата е бил претоварен. Шефът му Валентин казал първата му спирка да бъде в свиленградския квартал „Капитан Петко войвода“. Според прокуратурата това била практика за малките превозвачески фирми, чиито камиони често били претоварени – с посочването на по-близка първа спирка, отнасяли по-малки глоби на границата.

КанабисОт държавното обвинение посочиха, че при преминаването през държави в Шенгенското пространство тировете не се пломбирали и шофьорите можели да качват или свалят стока. Шефът на Митрев казал на властите, че камионът му бил спрян в гориста местност преди българската граница, което шофьорът отрече днес и каза, че бил на осветена бензиностанция.

Беше разпитан свидетел – негов колега и приятел, който удостовери, че Димитър е професионален шофьор от 20 г. и се грижи за болната си майка. Неговият адвокат поиска по-лека мярка – парична гаранция или домашен арест.

Съдът обаче му наложи „Задържане под стража“ заради обоснованото предположение, че е извършил престъплението, в което е обвинен и опасността от укриване и извършване на престъпление.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button