Хасково

Унищожават 2 коня и 4 магарета ако стопаните им не си ги потърсят

Коне, илюстрацияДва коня и четири магарета може да бъдат унищожени ако собствениците им не ги потърсят, съобщи за Haskovo.info началникът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Христо Вълчанов.

Животните са конфискувани миналата седмица при проверка на микробус на околовръстното шосе на Симеоновград. Шофьорът и спътникът му не представили никакви документи за произхода на животните.

Полицаите уведомили за случая Областната дирекция по безопасност на храните. Инспектори установили, че животните са в добро здраве и могат да бъдат настанени в стопанския двор на село Бисер, уточни д-р Вълчанов. Там те ще останат известно време докато изтече срокът за разпознаването им. Ако никой не ги потърси, по закон животните трябва бъдат убити по хуманен начин и предадени на екарисаж. Процедурата не е прилагана досега и се надявам, че няма да се стигне до там, коментира началникът на Областната дирекция по безопасност на храните.

Шофьорът на микробуса и спътникът му са от групата, задържана в края на юни да превозва 600 кг конско месо. Тогава полицаи спрели за рутинна проверка хладилен микробус, пътуващ за село Константиново. Симеоновградчанинът Георги Ангелов – Реджепа обяснил, че местото е негово, а шофьорът му бил приятел и го карал към фризера в дома му. Тогава месото бе унищожено в екарисаж, а на шофьорът, който е от Хасково, му бе съставен акт. Разследващите установиха, че Реджепа е от голяма ромска фамилия от Симеоновград, която се занимава с търговия на животни. Предполага се, че най-вероятно става въпрос за кражба на четириноги.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
TS
TS
01.10.2012 15:55 15:55

Дайте да имаме някаква връзка не може да оставим животинките

да дойдат и при нас!
да дойдат и при нас!
01.10.2012 15:56 15:56

Идеята не е никак лоша.Молим хората , които ще ги унищожават, да се поразгледат и между Акация и В.Левски – тук ще намерите доста конско месо за кенанския лъв!

читател
читател
01.10.2012 19:31 19:31

Безстопанствени са и уличните кучета, но дори и да нападат деца никой не ги убива. Защо здрави и красиви животни като конете трябва да бъдат убити само защото не са установени стопаните им? Няма ли алтернатива- да бъдат продадени, поверени в конеферма, подарени на желаещи да ги осиновят или каквото и да е, но не и убити?! Що за закон?

kj
kj
01.10.2012 22:15 22:15

koito napravi tazi gre6ka parvo da pomisli predi dae napravi

vali
vali
02.10.2012 8:22 8:22

има ли в хасково регламентиран пазар за животни ? целия град знае кой се занимава с тарговия на конско

Back to top button