Хасково

БАБХ: Търговска верига в Хасково продава стара бира

Агенция по храните - Хасково30 PVC бутилки бира с изтекъл срок на годност са намерени в търговска верига в Хасково, съобщи за Haskovo.info изпълняващият длъжността началник отдел „Контрол на храните“ към ОДБХ – Хасково Мартин Александров.

Пивото е открито при рутинна проверка. Негодната бира е конфискувана и унищожена. На собственика на търговския обект ще бъде съставен акт на стойност между 1000 и 2000 лева.

179 проверки са извършили за седмица инспекторите от Областанат дирекция по безопасност на храните, издали са 15 предписания и са съставили 5 акта.

Глобени ще бъдат два магазина в Хасково. В единият са открити стоки с изтекъл срок на годност, а в другия не се водят добрите производствени практики. 

Санкция ще има за още два търговски обекта в Димитровград и Харманли за неотчитане на температурния режим на хладилниците и за непълна маркировка по стоките.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Опарил се
Опарил се
01.10.2012 16:46 16:46

Бирата беше в магазина под „Замъка“ – Веспрем. 0.5 л. PVC бутилки Астика по 60 ст. – отвратителна помия, най вероятно менте.

iva
iva
01.10.2012 17:18 17:18

в магазин килера храната за кучета отдавна е изтекла, но никой не проверява

Back to top button