Хасково

Задвижиха процедурата за изграждане на хеликоптерна площадка в Хасково

От МБАЛ – Хасково подадоха в РИОСВ уведомление за инвестиционно предложение за изграждане на болнично вертолетно летище.

Както Haskovo.info писа, то ще се намира до сградата на АГО и се очаква да бъде готово до края на годината. На него ще кацат медицински хеликоптери, които ще транспортират пациенти в тежко състояние, които не могат да бъдат превозвани с линейка.

Хеликоптерната площадка на МБАЛ – Хасково трябва да е готова до края на годината

Болничното вертолетно летище ще е с размери 30 на 30 метра. То ще е оборудвано с две камери за видеонаблюдение, сигнални лампи за зоната на кацане, както и летищен индикатор за посоката на вятъра.

ПлощадкаНастилката ще се оразмери за статично натоварване от вертолет с тегло 3.5 тона и динамично натоварване 5.25 тона. Застроената площ е 900 квадратни метра.

Транспортният достъп на линейките ще се осъществява по прилежащите улици, се казва още в инвестиционното предложение.

Писмени становища и мнения се приемат в срок от 14 дни след датата на публикуване на обявата в РИОСВ – Хасково и в общината.

Haskovo.info припомня, че на 13 юли се наложи медицински хеликоптер да транспортира от Хасково до София пациент с инсулт. Поради липсата на специална площадка въздушната линейка кацна на стадион „Хасково“.

Медицински хеликоптер кацна на стадион „Хасково“ за спешен пациент

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Невероятно
Невероятно
24.07.2024 15:24 15:24

Нищо, след 2 дни общинските съветници ще трябва да гласуват с цялата си съвест дали да унищожат МБАЛ Хасково и общинското ДКЦ 1 като продадат общински терен на т. нар Сърце и мозък, които всички знаят как работят

Back to top button