Хасково

Задържаният бивш полицай с арсенала колекционирал оръжия от 26 г.

58-годишният бивш полицай Димитър Кехайов от Димитровград е колекционирал огнестрелни оръжия от 1998 г., стана ясно в хасковския съд при обжалването на мярката му за задържане заедно с тази на Николай Колев на 42 г.

Миналият вторник двамата бяха задържани при акция на ГДБОП с оръжеен арсенал. В края на седмицата те бяха оставени в ареста от Районен съд – Димитровград.

Задържаните за оръжейния арсенал със самопризнания, единият е бивш полицай

При операцията бяха намерени 3 автомата „Калашников“ със 120 патрона, 6 пушки, като част с оптичен прицел, 24 пистолета с патрони, 10 револвера, над 300 патрона за пистолети, множество части, 41 пълнители, 14 ръкохватки за пистолети, приклади за пушки, цеви, метални пластини. Някои от оръжията са със заличени номера и модели, като се извършват експертизи.

Задържаха двама с 3 автомата, 6 пушки и десетки пистолети в Димитровград

Двамата са обвинени за държане на незаконните оръжия, а Колев и за търговия с тях, като досега има информация за две сделки. Ако бъдат признати за виновни ги грози затвор от 3 до 10 г.

От прокуратурата оспорваха жалбата, защото делото е в начален етап, като предстоят експертизи, след които може да настъпи прецизиране на обвиненията.

Адвокатите и обвиняемите поискаха по-леки мерки, като домашен арест и парична гаранция. Колев страда от диабет и има проблеми с едното коляно.

ОръжиеЗащитникът на Кехайов каза, че клиентът му е бил 11 г. в системата на МВР, когато е имал 4 законни пистолета. Той от 20 г. не е полицай, като притежава 2 законни пистолета. Страстта му към оръжията била голяма, като ги съхранявал без да застрашава обществото. Той се е явил на обаждане на служител на ГДБОП и ги е завел в дома си за обиск. Синът му работи като полицай в Хасково.

Двамата обвиняеми са направили самопризнания. Те се ангажираха да продължат да съдействат на разследващите и да не се укриват.

Съдът обаче потвърди определението за тяхното задържане под стража заради обоснованото предположение, че са извършили деянията, в които са обвинени и опасността от укриване и извършване на престъпление. При влошаване на здравословното състояние на Колев той може да поиска изменение на мярката си в по-лека.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
чочолу
чочолу
23.07.2024 20:30 20:30

тоя дебелия какво се крие като мишка браво на полицая стои достойно като мъж

Back to top button