Хасково

Чешма, климатик и сладичко за възрастните от Дома за стари хора

Домът за стари хораЧешма, климатик и пожелания за здраве и дълголетие получиха по повод Международния ден на възрастните хора обитателите на Дома в местността „Кенана“, съобщи за Haskovo.info директорът на социалната институция Вълко Пехливанов.

Чешмата се намира на метри от входа на сградата. Изградена е като дарение от хасковска фирма. „Останаха някои довършителни работи. Предстои да напишем „Минаха години“ над чешмата и да поставим като символ два бели гълъба“, уточни Пехливанов. По думите му до седмица новата придобивка ще бъде напълно завършена.

Възрастните от Дома за стари хора се сдобиха и с вертикален климатик, предоставен от община Хасково. Подаръкът ще бъде монтиран в помещението, където се хранят възрастните хора. Причината е, че столовата е голяма и през зимните месеци трудно се отоплява. 

Обитателите от Дома за стари хора получиха и поздравителен адрес от кмета Георги Иванов.“Със сигурност животът ви е поднесъл многообразие от предизвикателства, изпитания и радост от постигнатите успехи. Но най-значимото и скъпо завоевание е била топлината във вашите домове, радостта в очите на децата и внуците ви, искреността на вашите приятелства.  Затова днес отправяме към вас нашите огромни благодарности и признание за всичко, което сте оставили зад себе си и което ви предстои да сътворите“, се казва в поздравителния адрес.

За да бъде усетен днешния ден като празник, в честването се включи и фолклорната група от село Войводово, която зарадва обитателите на Дома с народни песни, стари градски шлагери и хуморески.

Тържеството завърши със сладка почерпка.

Домът за стари хора Домът за стари хора

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button