Любопитно

Хор „Орфей“ се завърна с награди от фестивал в Охрид

Детски хор „Орфей“ при хасковския Младежки център се завърна от успешно участие в XI младежки хоров фестивал в Охрид, Северна Македония.

Международният форум се проведе от 17 до 21 юли и се организира от World Festival Association и Хоровия съюз на Република Северна Македония.

В концертите на откритите сцени в града на охридското езеро орфейци представиха акапелна програма, включваща песни от български и чужди композитори. Заедно с българския хор във фестивала се включиха и певчески формации от Румъния и Полша.

ХорЗа своето отлично представяне хор „Орфей“ бе награден със сертификат и почетен плакет.

Сега възпитаниците на Елена Цветкова ще имат кратка почивка, след което заминават на безплатен подготвителен лагер в Кранево по програма „Нека да творим заедно“ на Национален дворец на децата. Участието в тази програма за творчески ваканции е наградата от Международния фестивал „Млади таланти“ – София, в който орфейци спечелиха специалната награда на журито.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button