Хасково

28 училища в Хасковска област с пари за образователни маршрути

28 училища в Хасковска област получават финансиране от министерството на образованието и науката за провеждане на ученически образователни пътувания.

Те са част от Националната програма „България – образователни маршрути“ на просветното министерство. Целта е затвърждаване и надграждане на знанията и уменията, придобити в класните стаи.

Маршрутите включват обекти в тематичните направления история и археология, география и икономика, природни науки и екология, изкуства, архитектура и литература, етнография, фолклор и занаяти, отдих и спортни игри.

Сред финансираните учебни заведения са основните училище „Св. Св. Кирил и Методий“, „Христо Смирненски“ и „Св. Климент Охридски“ в Хасково, Природо-математическа гимназия „Иван Вазов“ и СУ „Васил Левски“ в Димитровград, „Алеко Константинов“ и „Неофит Рилски“ в Харманли. Средства са осигурени и за училищата в Маджарово, Стамболово, Жълти бряг, Долно Ботево и др.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button