Регион

Изгоря 33 дка гора, скара подпали апартамент

ПожарПоловин декар иглолистна гора, 27 дка смесена гора, 5 дка широколистна гора и 500 дка лесонепригодни площи са изгорели при пожап в землището на димитровградското село Великан, съобщават от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Инцидентът е станал вчера около 13:00 часа. 4 противопожарни автомобила са се включили в гасенето на пламъците. Спасени са 15 сгради, 3000 дка широколистна гора и 120 пчелни кошера.

Снощи около 21:00 часа на спешния телефон 112 е подаден сигнал за пожар в апартамент на ул. „Македония“ в Хасково. Пристигайки на място огнеборците установяват, че огънат е тръгнал от електрическа скара, която се е самозапалила. Собствениците на жилището са се разминали с 5 кв.м. опушени стени.

През изминалото денонощие са регистрирани още 12 пожара в сухи треви в общините Хасково, Димитровград, Свиленград, Любимец и Симеоновград. Едно лъжливо обаждане е разходило огнеборците до кв. Марийно в бригадирския град. 

Пожарникарите са помогнали на закъсала кола на жп линията Димитровград – Симеоновград при село Константиново.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button