Регион

Афганистанци броиха по 3 000 евро на каналджии, хванаха ги край Сладун

Свиленградският районен съд задържа под стража 68-годишен турски гражданин, съобщават от прокуратурата.

Той е обвинен, че на 24 юли в района на гранична пирамида в землището на свиленградското село Сладун превел незаконно през границата на страната двама афганистански граждани.

Мигрантите искали да влязат в България, но не разполагали с необходимите документи и разрешение да пътуват в Европа. Те се свързали с каналджии, които се съгласили срещу сумата от по 3000 евро на човек да ги преведат нелегално от Турция в България.

На 24 юли сутринта афганистанците били закарани с автомобил в близост до турско-българската граница. От там продължили пеша, водени от турския гражданин, който ги превел нелегално на българска територия. По-късно те били заловени от граничните полицаи.

Съдът е оставил каналджията в ареста заради обоснованото предположение, че е извършил деянието, в което е обвинен и заради опасността да се укрие или извърши престъпление при по-лека мярка.

Определението може да се обжалва пред Окръжен съд – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мнение
Мнение
26.07.2024 19:21 19:21

Евро атлантически ценности, толерантност, мултикултурно, модерно, децата ви в чужбина да слугуват на новите господари а България, ще се приемат бежанци, ще се изкупува земята, фирми представители, чужди банки, концесии, енергопреносители, Господ да пази България!
Превърнаха ни в колониална териториална единица без нито една изстрел

Back to top button