Любопитно

Д-р Мирчев пише „Културен калейдоскоп на Хасково“

Известният с любовта си към изкуствата д-р Драгомир Мирчев работи върху нова книга. Работното й заглавие е „Културен калейдоскоп на Хасково“. Книгата ще обхваща периода от 2014 до 2024 г.

Хасковските творци и редовните посетители на културни събития си спомнят годините, в които д-р Мирчев прецизно запечатваше с камера, фотоапарат и микрофон литературни премиери, концерти, изложби и други прояви. Така той e натрупал богат архив за проведени културни изяви на хасковски и гостуващи представители на литературата, музиката, изобразителното изкуство, фотографията. Всичко това сега ще бъде подредено в новата книга, която се очаква с интерес и ще обогати летописа за Хасково.

Първата си книга с лирика, озаглавена „Вселена от любов“, подготвя още авторът, който напоследък акцентира на литературното творчество.

НаградаHaskovo.info писа за престижните награди, които д-р Мирчев получи от от Международния арт конкурс „Българската душа на святата земя“ в град Бат Ям, Израел. Последната от тях е Гран при за негова музика. Отличието е присъдено за авторската композиция и изпълнение на „Български танц“, вдъхновен от родния фолклор. Безкрайно съм благодарен на журито за оказаната чест и за празниците, които ми подари, казва авторът.

Награди от Международен арт фестивал в Германия, от БНР, участие в три сборника допълват равносметката на хасковския творец от началото на годината досега.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button