Спорт

Стефани и Габриела отстъпиха в оспорван мач в Париж

Хасковлийките Стефани и Габриела Стоеви изиграха изключително оспорван мач с една от най-добрите двоки на Олимпийските игри в Париж, съобщават от федерацията по бадминтон.

Във втория си мач от група „В“ трикратните европейски шампионки отстъпиха пред номер 3 в световната ранглиста Лю Шън Шу и Тан Нин (Китай) с 21:19, 10:21, 16:21 за 77 минути. Стефани и Габриела показаха страхотна игра и малко не им достигна, за да се поздравят с успеха.

Двубоят беше изключително равностоен. Китайките взеха аванс от 4 точки в началото на срещата 11:7, след което се игра точка за точка. Сестрите успяха да направят обрат 18:15, преди съперничките им да изравнят. С нови две успешни разиграния Стоеви поведоха с 20:18 и след 21:19 успяха да спечелят първия гейм.

Във втората част Лю Шън Шу и Тан Нин направиха серия от 8 точки от 7:7 до 15:7 и без проблеми спечелиха с 21:10, за да изравнят резултата.

В решаващия трети гейм играта беше равностойна до 13:13, след което китайките поведоха с 19:14 и с 21:16 затвориха срещата.

В първия си мач от група „В“ вчера българките надделяха над Нга Тин Еюн и Пюй Лам Еюн (Хонконг) с 21:11, 21:23, 21:15 за 75 минути.

В третия си двубой състезателките водени от Петя Неделчева-Хранова ще срещат Ани Сюй и Кери Сюй (САЩ) на 30 юли, когато ще стане ясно дали ще продължава във фазата на елимининациите.

Първите две двойки от всяка група се класират на четвъртфиналите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button