Хасково

Маджарово и Стамболово получиха храните от БЧК на 100%

Раздаването на помощитеДнес приключва раздаването на хранителните помощи от първия транш на Европейските интервенционни запаси. В общините Маджарово и Стамболово в пунктовете са се явили 100% от включените в списъците, каза директорът на Областния съвет на БЧК в Хасково Минка Мечеринкова. 

В следобедните часове ще се отчете община Ивайловград. Днес започва и приемането на документацията от кварталните пунктове в Хасково, а след това и от другите общини. 

Правоимащите, които не са се явили за първия транш, могат да получат продуктите при втория транш, подчертаха от хуманитарната организация.

Хранителните пакети от първия транш съдържат по 12 кг от 9 различни продукта от първа необходимост, припомня Haskovo.info. Разширена е базата за подпомагане, като тази година допълнително са включени семействата с отпусната помощ за първокласници, асистентите на хора с увреждания и получилите еднократна социална помощ. Критериите обхващат 6 групи лица, определени от дирекците „Социално подпомагане“, а БЧК съдейства при раздаването на храните, без да има отношение към съставянето на списъците.

При втория транш ще се раздават общо 15 вида продукти. Сегашният пакет се допълва с олио, конфитюр, леща, картофено пюре – полуфабрикат, пчелен мед и кафе от типа „Инка“. Раздаването е предвидено в периода 24 октомври – 23 ноември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button