Хасково

Охраната в „Кауфланд“ унижава ученици, от магазина се извиняват

КауфландСлужителите на охранителната фирма в магазин Кауфланд в Хасково претърсват ученици по грозен и унизителен начин, алармира Haskovo.info баща на едно от потърпевшите деца.

„Дъщеря ми е на 10 години и учи в училище „Христо Смирненски“, което е в непосредствена близост до магазина. Ежедневно тя, съучениците й и възпитаниците на близките училища посещават хипермаркета на голямото междучасие, за да си купят по нещо за ядене или пиене. Мой близък е бил свидетел как са проверили раницата на дъщеря ми след касовата зона, като буквално е била изсипана на земята и претърсена„, пише възмутеният родител.

В чантата на детето не е намерено нищо необичайно. След 10-годишната ученичка обаче са били претърсени над 40 деца по същия грозен и унизителен начин, казва в писмото си възмутеният баща. Научавайки за случката той отишъл и се убедил с очите си как „малките престъпници се претърсват от  охраната на „Кауфланд“.

Тази смехория е възможна само в нашата миля родина и акции като тази да вродява у нашите деца грозното чувство, че те не са хора!“, казва още бащата. По думите на дъщеря му охранителите нахокали неин съученик с думите „само да хвана някой с откраднато нещо – директно за ушите и в детска педагогическа стая, там с бой ще ви научат ако не разбирате от дума“. 

Кафланд трябва да се извинят публично на всички родители за обидата, която са нанесли на бащите, майките и децата“, завършва писмото си бащата. 

От пресцентъра на Кауфланд България изпратиха официално становище по случая. В него те се обръщат към възмутения баща и изразяват съжалението си за неприятния инцидент при пазаруването на 10-годишната му дъщеря.

„Бихме желали да Ви обърнем внимание, че веригата работи с външна фирма за охрана. В поведението им няма тенденциозност – те са длъжни да проверяват при съмнение всеки, независимо дали юноши или възрастни. За съжаление трябва да Ви информираме, че има множество случаи на злоупотреби от страна на ученици в цитирания от Вас часови диапазон, като в раниците им са открити шоколади и други сладкиши, енергийни напитки, а дори и скъп алкохол“, пишат още от пресцентъра на хипермаркета. От там заявяват, че ще вземат необходимите мерки подобни инциденти да не се случват.

Вижте официалния отговор на търговската верига.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

19 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.10.2012 13:25 13:25

Браво на бащата! Сега дано и охраната си вземе поука!

aaaa
aaaa
07.01.2013 21:45 21:45

Kak Kameliq da ne se misli za……….

triples
triples
06.10.2012 19:44 19:44

на 05.10.2012 пред мен бяха хванати две деца да крадат от магазина – дали едното не е на този баща, който се оплаква. Май е на него, защото го познавам добре

triples
triples
06.10.2012 19:41 19:41

ми нека ги даде, че са тормозили детето му, ама после като представи видео доказателството да не си загуби ума и дума, че тогава ще го съдят за клевета

ruarg
ruarg
04.10.2012 9:11 9:11

mnogo grozna reklama za magazina bravo na bashtata napravo sa za davane pod sad

noni
noni
03.10.2012 22:43 22:43

Човекът на когото е кръстено училището се казва Христо Смирненски ИВО и в този магазин наистина има кражби от деца но не всички са крадци разбира се

ИВО
ИВО
03.10.2012 20:09 20:09

ВСИЧКИ ИЗКАЗВАНИЯ СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ОТ ХОРА КОИТО ХОДЯТ КАТО СЕЛСКИ ОВЦЕ ДА ПАЗАРУВАТ В КАУФЛАНД А ПОСЛЕ РЕВАТ ОТ ТОВА ЗА КОЕТО ЗАСЛУЖАВАТ.НА КОЯТО ОВЦА НЕ МУ ХАРЕСВА ДА НЕ ХОДИ ДА ПАЗАРУВА ОТ ТАМ А ДА СИ ХОДИ НА СЕЛО ЗА ДА СИ ПАСЕ ОВЦЕТЕ.ЕЙ ХОРА И СЕЛЯНИТЕ СЕ НАУЧИХА ДА КРИТИКУВАТ БЕ.А ТОЯ БАЩА ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА СВЕТА ВОДА НЕНАПИТА А ДА СИ ВЪСПИТА ОТРОЧЕТО ПО ДОБРЕ ДА НЕ КРАДЕ ЩОТО А СЪМ БИЛ СВИДЕТЕЛ НА ДЕТЕ КОГАТО КРАДЕ И НАИСТИНА ГО ХВАЩАТА.ТИЯ ДЕЦА ОТ ХР.СМИРЛЕНСКИ ДА НЕ СА ПО ЗЛАТНИ ОТ ДРУГИТЕ ДЕЦА.ТОВА Е ПРОСТОТИЯТА БЪЛГАРСКА.СУТРИН КОГАТО МИНАВА ЧОВЕК ПОКРАЙ ТОВА ЛАНСИРАНО УЧИЛИЩЕ НЕМОЖЕШ ДА МИНЕШ ОТ СПРЕЛИ КОЛИ И ПОЛИЦАИ КАТОЛИ ЧЕ ТАМ Е ПРЕЗИДЕНТА НА БЪЛГАРИЯ.

triples
triples
03.10.2012 18:58 18:58

които се чувства унизен, които му е гадно, които се вижда като овца в магазина защо продължава да го посещава. Сутрин когато отивам на работа минавам през паркинга им и виждам, като отворят вратите как се блъскат като овце за евтин хляб. когато съм пазарувал там съм виждал хора да попитат за определена стока човек от персонала, а тя да е точно до тях, но те са научени да ги водят за ръчичка до там и да им ги дават в ръцете. Работил съм в Англия и мога да заява категорично че техните вериги също, като се обадиш на телефон за клиенти, не могат да ти дадат инфо за наличност на определена стока в даден магазин, които го мисли сериозно това е много глупав.

клиент
клиент
03.10.2012 17:10 17:10

Имала съм много неприятен случай точно в Кауфланд с една от касиерките. Отказа да ме обслужи, защото картата ми няма подпис на гърба. Тъй като Кауфланд работят с Уникредит булбанк, веднага звъннах да попитам в банката, тъй като обяснението на касиерката беше :“От банката ни казаха така-карти без подпис да не се приемат“. От банката казаха, че няма проблем и т.н. и т.н.Касиерката стигна в наглостта си до там, че да ми каже :“Или подписвай или връщай стоката“. Попитах я как тя ще ме накара да драскам по картата си, при положение, че от банката не искат това и защо ми говори на ти, като аз и говоря на вие……. Стоя и ме гледа като теле. Зарязах всичко на каса и потърсих управителя. Ами и той беше същото теле нещастно. Направо с моите си пари ме направиха на луда! Клиентът е клиент! Не сме хванати от улицата, с наши си пари пазаруваме там и имаме право на нормално отношение! От този ден нататък просто не пазарувам там….

123
123
03.10.2012 15:25 15:25

Е нали имат камери, защо трябва да претърсват по този начин клиентите си?!

Haskovliqta
Haskovliqta
03.10.2012 14:47 14:47

НЕ ПАЗАРУВАВАИТЕ В КАУФЛАНД ! ТАМ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ПРОДАВАТ МНОГО БОКЛУЦИИ МАГАЗАИНА Е ГРОЗЕН И ПОДТИСКАЩ. В НЕГО НЯМА НИЩО ЧОВЕШКО, ВЪТРЕ СЕ ЧУВСТВАШ КАТО ОВЦА ЗА СТРИГАНЕ.

Питащ
Питащ
03.10.2012 14:13 14:13

Исках да проверя по телефона за един артикул и намерин в Интернет някакъв телефон..На въпроса ми, дали имат в магазина това което ме интересуваше, ми отговориха, че такава услуга нямат..Повторих въпроса си и разбрах, че нямат практика да дават такава информация..Питам се… Каква търговска верига е тази, която не дава информация за наличните стоки в магазина……

Генко Шикеров :)
Генко Шикеров :)
03.10.2012 14:08 14:08

Такава система с чипове има само в магазините за техника. В кауфланд се продават предимно хранителни продукти. Иначе за бутилките с алкохол съм виждал нещо подобно, но в София.

Анонимен
Анонимен
03.10.2012 13:48 13:48

Абе аз не мога да разбера нямат ли система, която да лови крадците! Нали затова пиукат вратита ако изнасяш нещо неплатено и неминало през каса. Много е тъпо да се правиш на велик пред малки и беззащитни деца. Срамота! Оправете си системите са сигурност, не си го изкарвайте на гърма на невинни деца. Само ги стресирате.

ЕЙ ТВА Е БЪЛГАРИЯ!

ismail
ismail
03.10.2012 13:43 13:43

ama vijte samo i kakvi sme6ni izvineniya otpra6tat ot firmata Kauflnad kam ba6tata abe zagubeni hora moje li edno momi4e na 10 god. da krade kato znae 4e tam ima sumati kameri v kaufland,sled kato e 4ujda firma s koxyato Kauflnad raboti za ohrana Kaufland vednaga da gi otsrani nema zna4eniye 4e ima dogovor,pla6tat si globata za ugovorkata s firmata ohrana i gi otstranyavat ama i kaufland sa edni pintii samo se izviniyavat… i sledtova otzad se smeyat hahahaha

Анонимен
Анонимен
03.10.2012 13:40 13:40

Защо пущат децата с раниците в магазините?

ismail
ismail
03.10.2012 13:38 13:38

Abe to tam v Kaufland nema ohrana be ima haskovski dangalatsi ama super ov4ari sa,ohrana te imat li si ponyatiye sas ohrana,slojat po edna uniforma ujkim sa ohrana i se te6kartyat pred klientite a ne si vijdat mirizlivite gazove,skoro i Kaufland 6te si ide kato gledam i tam kakva skapotiya e ,edna stoka e evtina a ot drugata strana e skipo,izmama za klientite,Kauflnad e edin ot nay skapanite nemski supermarketi,ako ne mi vervate elate i vijte posetete Germaniya i se ubedete,vsi4ko e razhvarleno…

Анонимен
Анонимен
03.10.2012 13:33 13:33

не само охраната цялата “ политика “ на този магазин унижава клиентите. Например – отварят кутиите за пасти за зъби на касата, да не би да си заменил пастата с някоя по-скъпа!!! Дори на един мой познат му поискаха да си плати вестника внесен от вън, защото те били продавали същия. Това е отношение на метрополия към васалните и туземци.

kaufland e nai smotaniq
kaufland e nai smotaniq
24.07.2013 15:45 15:45

Da be opravdavaite si magazincheto . Ohranite sa nevazmojni nqmam dumi.obviniha me che sam polzvalA stokite im bez tova Da e vqrno ne pojelaha da predstavqt zapis a me osramiha kato se raxvikaha pred tolkova hora.nqmam dumi nai dolniq magazin zaqdlivi leshove

Back to top button