Спорт

Тодор Стратиев спечели медал от Купа „България“

Почти 1 000 състезатели по спортно ориентиране от страната и чужбина участваха от 26 до 28 юли на 48-ото издание на Купа „България“ с домакин габровският клуб „Узана“.

В три последователни дни те мериха сили по трудните трасета на каменистия карстов район. Не всички успяха да се справят и да завършат и трите старта за да се наредят в крайното класиране.

На състезанието, което бе и празник за „70 години Ориентиране в България“ със 7 състезатели участва и хасковският клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев.

Спортно ориентиранеНай-малките хасковски представители Мирела Миткова и Ана-Мария Анастасова при 12-годишните опитаха, но не успяха да постигат краен успех, като поне видяха и добиха опит.

Най-добрите при жените Дияна Янева и Даяна Попова макар и с контузии проявиха отговорност, стиснаха зъби и се бориха докрай. Даяна завърши на 4-то място в група Ж21Б, а Дияна, която се бореше за 10-ката при Ж20 на третия ден прекрати съревнованието по средата на маршрута поради силни болки в коляното.
Христина Дюлгерова при Ж18 завърши и трите старта и достигна до 13-тото място от 20 стартирали състезателки в групата.

Спортно ориентиранеВетераните Николай Стилев – М55 и Тодор Стратиев – М80 завършиха с достойнство и добро класиране и трите старта, като Стратиев се окичи с бронзов медал.

За всички участници организаторите осигуриха юбилеен медал и други сувенири за спомен от Празника „70 години ориентиране в България“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button