Хасково

Майки: Майчинството и детските надбавки да се обвържат с МРЗ

Протест, архивЗа поредна година майките от цяла България продължават да настояват помощта за отглеждане на дете от 1 до 2 години и детските надбавки да бъдат обвързани с минималната работна заплата за страната. 

Това на пръв поглед елементарно и логично обвързване се оказва много трудно постижимо, а всъщност крайно необходимо от гледна точка на майките. След като минималната работна заплата беше увеличена от 1 май на 290 лева, майчинските за втора година остават замразени на 240 лева, а детските надбавки – на  35 лева, коментира пред Haskovo.info председателят на Сдружение „Настоящи и бъдещи майки“ Сийка Ангелова.

От организацията обмислят дали да не инициират протести заради замразяването на парите за майчинство, допълни Сийка Ангелова. По думите й в Хасково сдружението няма официален представител, но подкрепата от местните майки била на 100%. Майките имат една единствена цел – да не се превърнат в поредните просещи пари от държавата. 

Това искане се подкрепя и от приемните родители. В Хасково техният брой в последните месеци нарасна.

Видео Вижте историята на една приемна майка във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button