Хасково

Междусъседски конфликт на път да разруши къщи в Хасково

Съседски конфликтДве съседни къщи са на път да се разрушат заради непрестанни проблеми, които не могат да бъдат решени заради междусъседски конфликт на хасковската улица „Екзарх Йосиф“.

Съседите правиха ремонт и сега къщата ми е напукана, оплака се пред Haskovo.info собственичката на единия от имотите – Гергана Петрова.

Жената твърди, че съседите й извършвали изкопни работи в основите на къщата й и от тогава е принудена да укрепва сградата с метални греди. В същото време прозорецът на стаята е затворен от външната страна с найлони и одеала от съседите, с чийто двор граничи парцелът.

Съседски конфликт

Гергана Петрова

Гергана Петрова е подала жалби в общината, в РДНСК и в прокуратурата срещу съседите си. Иска достъп, за да извърши ремонт, за който има становище от инженер – конструктор.
От месец вече не спим в къщата. Аз съм на двора, а децата и майка ми обикалят по роднини, жалва се Гергана. След жалбите идвали от общината, за да извършат проверка. Съседката ги допуснала, но нея самата не. От администрацията обясниха пред Haskovo.info, че съседите са извършили ремонт на покрива си, който няма как да причини напукване на къщата на Гергана според експертите пукнатините са стари.

Съседски конфликт

Янка Колева

Съседката Янка Колева отрече да е извършвано каквото и да било по къщата на Гергана. Тя потвърди, че враждата им е от повече от десетилетие и няма да ги допусне в имота си, за да започнат ремонт. В същото време Гергана твърди, че до къщата имат 80 сантиметра от парцела си, но Колева не ги пуска там.

Никакво място нямат от нашата страна, стига са се занимавали с нас. Имат прозорец към нас, от където непрекъснато ни кълнат и се радват, че имаме три смъртни случая в семейството. Те се заяждат с нас непрекъснато, а ние не, каза пред Haskovo.info Янка Колева.

Жената на свой ред се оплака, че в тяхната къща има много влага заради тръби на съседите й. Да си прави ремонта от вътре, няма да я пусна през моя имот. Да си укрепи както иска. Място тя от задния край няма, завърши Колева.

Предстои Гергана Петрова да поиска от община Хасково да й разрешат да направи ремонт на къщата си като разчита, че това ще й помогне да получи достъп до външната стена на къщата си от имота на съседите.

 Съседски конфликт  Съседски конфликт

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.10.2012 16:19 16:19

Всеки луд с номера си. При такива ситуации изход няма

Back to top button