Регион

Пенсионери: Пощальон ни лъже с пенсиите, дава по-малко

село ТракиецПощаджия лъже възрастни хора от хасковските села Тракиец и Текето, като им дава по-малко пенсия, алармираха пред Haskovo.info „ужилени“ пенсионери.

Всичко започнало преди два месеца, когато титулярът на този пост се разболял. От Български пощи изпратили сменния началник Митко Желев да замести колегата си. Мъжът раздавал пенсиите като на някои се издължавал до стотинка, а на други давал по-малко.

Хората в Тракиец разказаха, че разликата в сумите започвала от стотинки и стигала до 100 лева. Те обясниха, че заради навалицата Митко Желев им давал парите, те се подписвали на картона и за да не задържат опашката излизали пред кметството да си броят пенсията и тогава откривали липсите.

село Тракиец

Кера Ванчева

Славка Петрова два месеца подред получава вместо 172,30 лева пенсия по 172 лева. Единия път отишла да си иска липсващите 2,30 лева, но получила едва 1 лев, придружен с репликата „Защо идваш да търсиш пари, още ли пенсия искаш?!“.

Фатме Исмаил е една от „щастливките“ в Тракиец. Тя е била „преметната“ само с 40 стотинки. Съседката й обаче Гюлюзар Ибрям получила 10 лева по-малко от пенсията на своя близка. Когато отишла да си търси липсващите пари пощаджията ударил с ръката по тезгяха и й направил жест да се махне.

Хората в селото коментират още, че почти всички пенсионери са получили по-малко пари, като на някои е възстановил, но на други – не.

82-годишната Кера Ванчева разказа, че при нея разликата е била драстична – цели 100 лева. Вместо 263-те лева пенсия за сватята й, Митко Желев й дал 160 лева.

След като установила липсата възрастната жена се върнала обратно при пощальона. Първоначално той й казал, че не може нищо да направи, но тя заявила, че ще чака края на работния ден, да си засече парите. Така и станало. Митко Желев направил ревизия на касата и върнал на старицата 100-те лева.

село Тракиец

Фатме и Гюлюзар

Той е нов и мисли, че хората са будали. Лъже ги с по 2, 6, 8, 10 лева. Ако са 10-15 стотинки нека ги вземе. Такъв човек не ни трябва тука“, бе категорична възрастната жена. По думите й Митко Желев може да е направил грешка веднаж или два пъти, но когато става въпрос за цели две села, нещата са умишлени.

Пред Haskovo.info Митко Желев бе категоричен, че всички тези твърдения са смешни. „На никого не съм си позволявал да взема пари от пенсията“, заяви пощальонът.

От Български пощи обясниха, че това е първият сигнал срещу служителя им и направиха ревизия. По документи обаче всичко е наред. Все пак те обещаха, че Желев повече няма да бъде изпращан в тези села и призоваха клиентите си да подават сигнали за нередности своевременно.

ВидеоВижте видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.10.2012 15:04 15:04

Ами хората са прави, един път може да се сгреши, но повече пъти вече е умишлено. А щом се опракват хора от две села, значи работата е дебела!

Анонимен
Анонимен
03.10.2012 16:19 16:19

Горките хорица. За тях и 2 лева са много пари. Такъв не заслужава да работи изобщо. Жалко, че сигурно ще му се размине

Анонимен
Анонимен
03.10.2012 19:56 19:56

Днес се регистрира в Бюрото по труда като безработен.

браво
браво
04.10.2012 11:33 11:33

Браво на шефа пощи,така се прави,вънка на такива хитреци!

Back to top button