Регион

Обновяват детския летен център в Тополовград

Кметовете на общините Тополовград и Буюккаръщъран, Турция подписаха партньорско споразумение за осъществяване на съвместна инициатива „Зелени усмивки“.

В резултат Тополовград ще има обновен Детски летен център за култура и изкуство. Ремонт и рехабилитация ще променят облика на сега съществуващия детски летен център към прилежащата територия на читалище „Св. св. Кирил и Методий-1894“ с обща площ от 1 350 кв. м.

Планирано е разработване на стратегия за насърчаване на „зелени“ модели за ековъзпитание на деца и млади хора в трансграничния регион, на маркетингова стратегия за брандиране и популяризиране на Еко фестивал „Зелени усмивки“, като част от регионалния туристически продукт. Ще се изработват сувенири и ще се популяризират типични занаяти.

ТополовградЗа Община Тополовград са предвидени над 490 000 евро. Общината е побратимена с Буюккаръщъран в съседната област Къркларели, с която активно си сътрудничи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button