Хасково

Общината си иска „Шлагера“ от Обединения съюз на пенсионерите

Сесия, архивДа бъде прекратен договора на общината с Обединения съюз на пенсионерите по силата, който предоставя на организацията на хората от третата възраст заведение „Шлагера“ срещу входа на Кенана, иска в докладна записка кметът на Хасково.

Предложението му ще бъде гласувано на предстоящата сесия на Общински съвет. Като мотив градоначалникът посочва, че е нарушена клауза от договора за наем, където изрично е упоменато, че наемателят е длъжен да ползва предоставения имот съгласно неговото предназначение и няма право да го предоставя за ползване на трети лица.

Haskovo.info припомня, че в понеделник кметът Георги Иванов заяви, че Обединения съюз на пенсионерите е злоупотребявал с правата, които той им е гласувал. Според градоначалника членовете на съюза в лицето на председателката Атанаска Митева са се обърнали срещу него в момента, в който са разбрали, че не могат лично да се облагодетелстват. Според кмета Обединения съюз на пенсионерите не е извършвал обществена дейност и той ще докаже това пред съответните органи.

Ден по-рано пък от Обединения съюз на пенсионерите организираха протестен митинг в Хасково и блокираха бул. „Съединение“ пред ДНА. Тогава  председателката на организацията Атанаска Митева заяви, че протестиращите се обявяват против социалната политика, която водят управниците и „против самоуправата и саморазправата на кмета Георги Иванов“.

80-годишната организаторка заяви, че кметът разделя хасковските пенсионери на „послушници“ и „непослушници“ като облагодетелства първите, визирайки новосформирания Съюз на пенсионерите в Хасково с председател Надежда Иванова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button