Хасково

Работещи в Израел се жалват, че не им плащат, набират още по нова спогодба

За няколко сигнала от работещи в Израел, в които се жалват срещу заплащането там, съобщи на пресконференция директорът на Инспекцията по труда Петър Андреев.

Той уточни, че в случая става въпрос за хора от страната, а не конкретно за хасковлии.

В същото време по нова спогодба между двете страни се набират още работници в строителството, като срокът за подаване на документите е 29 юли. Одобрените ще бъдат извикани на практически изпит в София, който ще се състои между 8 и 12 август.

Сред изискванията към кандидатите са да са на възраст между 25 и 50 г., да са неосъждани, физически здрави и да не са работили досега в Израел.

Коста Костов от Агенцията по заетостта в Хасково съобщи, че безработицата през май в областта продължава да намалява и вече е 10%. Най-висока е тя в община Маджарово – 25.8%.

Безработните младежи са 1133 или 11% от всички регистрирани и намаляват в сравнение с април със 155. Висшистите без работа също са 11%.

През май на работа са постъпили 621 човека, а обявените свободни места са 322.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button