Хасково

Сесиите вече в обновена зала, електронното гласуване от следващия път

СесиятаСлед двумесечен ремонт, който отложи със седмица старта на новия политически сезон, Общински съвет – Хасково поднови заседания си в обновена зала.

Старите зелени мебели са претапицирани, подменена е настилката на пода, стените са боядисани, направена е нова вентилационна и отоплителна система.

Днес местните парламентаристи трябваше да открият сезона и с електронно гласуване. Оказа се обаче, че оборудването за залата не е доставено. За следващото заседание обаче системата ще бъде инсталирана, обеща председателят на Общински съвет – Хасково Иван Иванов.

В дневния ред на сесията бяха включени 25 точки. Следваканционно съветниците ги приеха много бързо – само за час и половина. Кратното време на заседанието обаче не попречи в обновената зала да прехвърчат искри. 

о време на гласуването на една от точките за даване на принципно съгласие за изграждане на нова автогара в Хасково, БСП и ГЕРБ гласуваха „въздържал се“. Това даде повод на градоначалника да коментира, че представителите на двете политически сили са демонстрирали дружба, която е документирана и „тъй като идват избори може да излязат с обща листа“.

Съветникът от ГЕРБ Антон Иванов бе категоричен, че такава коалиция няма и няма как да има. „Няма как да разговаряме с партия, която вкара трима съветници и единият от тях гласува против в собствената си политическа сила„, заяви Иванов и развесели местните парламентаристи. Антон Иванов подчерта, че съветниците на БСП гласуват след тях и предположи, че е възможно да се се ръководят от гласовете на представителите на ГЕРБ.

„Коментарът ви ме удовлетворява. Съгласен съм, че БСП гласуват след вас и се съобразяват с вас, но вземете и се пребройте колко от вас са минали през БКП и тогава ще си отговорите на въпроса защо гласувате еднакво„, каза градоначалникът. Той изтъкна, че е логично ако ГЕРБ търси коалиция да я направи с най-многобройната група в Общинския съвет, която е неговата, но „не знам дали не сте си пропуснали шанса„, коментира градоначалникът.
 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button