Хасково

558 нуждаещи се получават грижи от специалисти в домовете си в Хасково

558 потребители на „Грижа в дома“ получават към месец юли почасови мобилни интегрирани здравни грижи и социални услуги от 76 специалисти и помощен персонал на територията на община Хасково.

Кметството и Министерството на труда и социалната политика сключиха допълнително споразумение за удължаване на срока за реализиране на проекта до 14 януари 2025 г.

Грижата в домашна среда включва посещение от медицинска сестра, психолог, рехабилитатор, социален асистент и домашен санитар. На всеки потребител се предоставят почасово услуги, съобразно предварителна индивидуална оценка на потребностите, изготвена от мултидисциплинарен екип от специалисти.

Кандидатите могат да заявят желание да бъдат включени в проекта по настоящ адрес. Необходимо е да попълнят заявление-декларация, както и да представят документ за самоличност и копие на медицински документи. Документите се подават в Център за административно обслужване в Община Хасково.

Услугата по проект „Грижа в дома в Община Хасково“ е безплатна за ползвателите. Общата стойност е 3 329 076 лева безвъзмездно европейско финансиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button