Хасково

Военният клуб с филм за Балканската война, Конуш също се включи в честванията

ПаметникДокументален филм за Балканската война показа днес Военният клуб в Хасково.

Сценарият е на председателят на Областния съюз на ветераните от войните Стефан Байрактаров, автор на мемоарни книги.

Послучай 100-годишнината от Балканските войни във Военния клуб е подредена изложба от репродукции на документи и архивни снимки, разказващи за героизма и славата на българските офицери и войници. 

Също днес село Конуш бе отбелязан тържествено вековния юбилей. В храма „Св. Иван Рилски“, уникален с оградата си от войнишки щикове, панихида в памет на жертвите отслужи хасковският свещеник отец Никола.

Цветя окичиха паметника на загиналите за свободна и обединена България, открит през 1935 г. Слово за победата, сложила край на петвековното османско господство на Балканския полуостров, произнесе д-р Красимира Узунова, главен уредник в Регионалния исторически музей в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
историк
историк
08.10.2012 9:13 9:13

конуш отдавна е едно много будно село на честването видях много познати -бай марчо лейтенант младен марчев и други стари приятели да са живи и здрави

Back to top button