Любопитно

Съюзът на българските писатели отличи д-р Драгомир Мирчев

След трите лауреатски приза от Международния арт фестивал-конкурс „Българската душа на святата земя“ в град Бат Ям, Израел, хасковският творец д-р Драгомир Мирчев получи още едно отличие. Голямата награда на Съюза на българските писатели за поезия му беше връчена лично от неговия председател Боян Ангелов.

Това стана на събитие в Българския културен център в София, наречено „Творчески терминал България – Израел 2024“. То събра отличените участници от цялата страна в Международния арт фестивал – над 100 писатели, музиканти, актьори, художници и дейци на културата.

В Израел живеят повече от 50 000 български евреи – изселници през различни периоди след Втората световна война. Затова е обяснимо, че българските творци са добре приети там. Израз на приятелски и творчески връзки са провеждащите се от 2015 г. ежегодни Международни фестивали на изкуствата.
Радвам се, че успяхме да изградим този мост между културите на двете страни, каза Весела Райчинова-Сели – поетеса, журналист, продуцент и режисьор, директор, основател и вдъхновител на Международния арт фестивал.

НаградаВъзхищавам се от благородната мисия на Арт фестивала, който чрез универсалния език на изкуствата по вълшебен начин обединява светове, цивилизации, етноси, държави и хора. Дълбок поклон и благодарност за високата оценка и признание, каза д-р Мирчев.

Малко след поредното отличие той получи писмо, че 3 негови фотоса и 3 акварелни картини са одобрени за участие във фестивала Golden time talent в Лондон. 4 фотографии пък очакват решението на журито на Световния фотоконкурс National geographic 2024.

Награда

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button