Любопитно

В Караманци стартира приключенската академия „Забавно лято“

В село Караманци, община Минерални бани и разградското село Брестовене едновременно стартира приключенската академия „Забавно лято 2024“.

Тя е част от програмата „Забавно лято, грижовна есен“ на Фондация BCause, организирана и осъществена с финансовата подкрепа на мощна компания. Насочена е към шест региона на България, където тютюнопроизводството е традиционен поминък. Сред тях е Хасковска област.

В Караманци бяха организирани образователни игри, които целят да подобрят социално-емоционалните компетенции на децата, да се научат да работят в екип, да създават общности и да ги подкрепят, да творят свободно, да бъдат любопитни и неспирно да откриват нови неща, обясняват организаторите.

В програмата освен безплатните летни образователни академии за деца са включени и обучения по методите на неформалното образование за учители, както и медицински грижи за възрастни хора. Тя се провежда за 10-та година.

От началото й досега са обхванати 26 малки населени места в 11 общини. Участвали са над 4 000 деца на възраст между 7 и 14 години и 210 учители. Направени са повече от 15 190 медицински прегледи на възрастни хора, извършени от лекарски екипи на големи болници в страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button